Въпроса с Биогаз инсталацията в Труд влезе и в местния парламент

В последното си заседания за 2017та година в дневния ред на община Марица е заложена точка във връзка приемане на декларация в полза на потърпевшото от дейността на Инсталацията произвеждаща електричество от отпадъци на метри от последните къщи на жителите на село Труд.
На сесията ще присъстват жители на село Труд, които продължават да се оплакват от системно обгазяване при всяко обръщане на вятъра към селото.
От друга страна никой не се свързва с местната инициативна група и не откликва на искането за проби от разливания ферметационен продукт в землището и нивите, за което разливане има експертно становище, че шанса  по-скоро вреди и натравя почви и подпочвени води  е по-вероятен от колкото обратното!
 
Инициативния комитет скоро ще представи още нови и интересни материали около казуса. Следващия протест е насрочен за АМ Тракия с още няколко населени места, потърпевши от работата на Еко министъра и регионалната Еко инспекция, която според местните предимно имитира дейност и не работи за благото на данъкоплатците от целия пловдивски регион.