Велошествие с изненади по повод имения ден на с. Труд.

Единственото населено място, което празнува своя имен ден на 1-ви Май, деня на труда, е нашето село Труд.

Естествено празничният ден, ще бъде изпълнен с мероприятия, организирани от кметът на селото.

В 10 сутринта обаче ще се случи нещо различно! Членове на Сдружение “Бъдеще за с. Труд” под патронажа и съдействието на кмета Минков,  деца и възрастни са поканени на поход с велосипеди до съседното село Строево, като там кметството е приготвило празнична почерпка и изненади за участниците. Маршрутът на велопохода преминава през гориста местност, за да могат участниците да се насладят на чист въздух и красиви пролетни пейзажи. Полицейски ескорт и лекция за безопасно управление на велосипед също са част от програмата. Организаторите са си поставил амбициозната цел такива велопоходи да станат традиция и по други хубави поводи и празници.

В следобедните часове населението на с. Труд ще отпразнува своя имен ден с богата програма изнесена от самодейните състави към читалище „Светлина-1929“ и известният фолклорен изпълнител Наско Терзиев.

„Село Труд е най-голямото от 19-те села в Община Марица, освен това населението е младо и изключително дейно. За мен като кмет е огромно удоволствие, да организирам подобни празници, защото по този начин съм сред хората, чувам проблемите им и споделяме опит. Това ни сплотява и аз съм изключително признателен, че хората откликват на всяка инициатива подготвена от кметството.“-споделя Минков.

На въпрос трудолюбиви ли са трудчани, Минков отговаря: „ Трудчани са целеустремени и трудолюбиви. Отстояват своите граждански права ревностно и са пример за демократично развиващо се общество. Каня представителите на медии и цялата общественост на село Труд на празничният вело-поход, за да станат гости на единственото населено място в България честващо своя имен ден на 1-май, ден на Труда“

Сборен пункт читалище „Светлина-1929“, 1-ви май от 9:30 до 10 часа. 10 часа е старта!