ПЕКАРНА “ЗЕМЕЛА” ВЕЧЕ В ТРУД

Днес ще Ви разкажем за връзката между вкусния хляб и една мечта. Тази на Пламен, който съвсем скоро отвори своята първа пекарна в с. Труд.
Вдъхновен от традициите на пекарни в Германия, датиращи от векове и цялостното отношение на местните жители към здравословното хранене, Пламен решава да се завърне в България и да отвори своя пекарна. Най-силно впечатление му прави баварския хляб и именно той го вдъхновява.
Пекарната се намира срещу ЖП прелеза на Карловско шосе в село Труд от източната страна на платното. Фурната, в самия обект, както и утвърдени машини от „старата“ генерация, притежават най-модерните приспособления за приготвянето на високо качествен ръчен хляб,. Освен това пред обекта има голям паркинг, което е огромно удобство за всички ценители на домашният ръчен хляб.
Идеята за автентична пекарна Пламен споделя със своя брат Стоян, който изцяло подкрепя неговата концепция за високо-качествени хлебни изделия и започва да му помага физически, финансово и емоционално за реализирането на този проект. Така двамата започват да пригодяват помещението, което в момента е дом на най-вкусният хляб в околията.
Едно от първите препятствия пред новият проект се оказва намиране на подходящо име, което да е свързано с хубавия хляб, който ще се прави. След известно търсене на име, Пламен и Стоян се спират на името Земела. В древногръцката митология е дъщеря на тиванския цар Кадъм и Хармония (дете на Арес и Афродита). Според една от теориите Земела означава земя. Най-вероятно Земела е била фригийско-тракийско божество на земята.

 

Пекарна „Земела“ отвори врати на 17 Декември и от този ден, там могат да се намерят Ръчен бял селски хляб, типов хляб, пълнозърнест хляб, франзели и питки. Освен тях може да се поръчат погачи, които да се използват като част от менюто на Вашето специално събитие. Пламен и Стоян планират да разширят асортимента от предлагани продукти и вече експериментират с няколко рецепти, които за сега остават в тайна (подразбрахме, че са свързани с квас), като обещаха, че скоро ще бъдат неизменна част от продуктите предлагани от пекарната.
От замесването на брашното с другите основни продукти през няколко втасвания на тестото до изпичането на хляба и подреждането му внимателно на витрините минават няколко часа, през които магията за невероятен и запомнящ се вкус на хляба се случва.
Поради голям интерес за закуски, освен традиционните хлебни продукти, гурме сандвичите са също част от менюто на пекарна Земела. Силно Ви препоръчваме да спрете и да опитате сандвичите с пушен свински врат и специален Земела сос (чиято рецепта също е тайна).
Двамата братя не спират до тук, а гледат в бъдещето като тяхната цел е да направят продуктите си разпознаваеми. Те казват следното:
„Нашата мисия е да изградим навик в хората, да разпознават и оценяват висококачествените пекарни продукти и да предадат този импулс на техните роднини и близки. “
Отскоро проекта „Земела“ се превръща в един истински малък семеен бизнес с включването и на майката на Пламен и Стоян. Тя също е пекар с дългогодишен опит част от който натрупан в „Строевко коматче“
„Аз съм човек, който иска да предлага високо качествен продукт на разумна цена. Това е нещото което ме мотивира да ставам сутрин в 3 часа и да запрятам ръкавите за да меся хляб.“ казва с гордост Пламен пред нащият репортетр.
Ние от редакцията на „Трудски вести“ опитахме от вкусния хляб на пекарна „Земела“. Наистина си заслужава. Призоваваме Ви да опитате от вкусните печива и да оставите коментар с Вашето мнение относно тях в пекарната или социалните мрежи.

 

От пекарна “земела” търсят нов колега със следните качества – млад и амбициран младеж, който да бъде назначен на позицията пекар. ако вие сте такъв или познавате някой, който може да кандидатства – оставете една автобиография в пекарната.