Кампанията „ДАЙ PET” в село Труд е към края си

След като през 2019-та благодарение на местното сдружение „Бъдеще за село Труд” в ОУ “Свети Свети Кирил и Методий” с. Труд бе разположена уникална за България машина (повече може да прочетете тук), дойде време да обявим края на кампанията.

От страна на местното Сдружение имаше огромно желание, печелившият клас да бъде награден още в началото на новата 2020-та година, но както Ви е известно ни застигна пандемичната обстановка около COVID.

И все пак доброто няма да остане „ненаказано“, коментира за затруд.нет Станимир Тончев, зам. председател на сдружение „Бъдеще за село Труд“. От него научаваме, че при първа възможност, желанието на децата да пазят чисто нашето село ще бъде поощрено и наградено. Предстои да бъде уточнен видът на наградата за най-усърдния клас, а датата и месеца на самото награждаване ще стане ясно, след като бъде изяснено как и при какви условия ще започне новата учебна година.

До тогава, организаторите се ангажират да са подготвени и след изисканата справка от учителите, отчитащи събраният брой точки (на база рециклирани бутилки), ще бъде обявен печелившият клас.

Напомняме, че през месец Юли миналата година за отрицателно време се събраха над 150кг пластмаса, като рециклиралите най-много бутилки, бяха децата от 4-ти и 3-ти А клас.
Те бяха наградени с екскурзия до прекрасния Въжен парк в с. Чавдар.
Победителите бяха пуснали в машината над 4000 броя от пластмасовите изделия!

(повече може да прочетете тук)

По предварителна информация следващата учебна година машината ще зарадва училище в община Чавдар, в символ и на изградените взаимоотношения между сдружението и една от най-преуспелите и развити общини в България последното десетилетие.