Фирмата собственик на Централата за ток в с. Труд с глоба за заустване на отпадни води в река Пясъчник

След като удобно и лесно няколко медии заключиха, че са открили източника на миризми в село Труд е редно да се обърне внимание на следните факти:

Твърдението, че източникът на миризми в Труд е с произход фекална маса изливана в реката в следствие от факта, че селото няма канализация е невярно и цели пряка заблуда. Селото никога не е имало канализация и е интересно, защо започна да мирише едва след пускането на централата през 2015г.?

Защо миризмата на фекали, която се усеща във въздуха през лятните месеци присъстваше вътре в централата  по време на обхода с Мая Манолова и беше усетена от всички присъстващи журналисти? И защо Риосв в проверката си преди дни не намери фекали в реката и не ги описа в протокол? Дали не са ги видяли или са били удобно позиционирани там след това?

Другия необяснен все още от модерните и напредничави собственици фактор-а именно миризмата на кисел и вкиснат селаж! Сигурно и него селото изхвърля в реката и за това мирише на километри!  И вместо да броят пластмасовите бутилки и изхвърлените торбички, еко инспекторите трябва да вдигнат найлоните зад централата, който завиват планините от селаж, който просто е струпан и гние на открито.

И тъй като фирмата цяло лято е зауствала без разрешение фекални води в реката и за това има глоба от еко инспекцията, утрешният самарянски акт на загриженост ще изглежда меко казано проява на висша форма на цинизъм!