1-ВИ МАЙ – ПРАЗНИК НА СЕЛО ТРУД

На международния ден на труда и т.нар. от нас „имен ден“ на село Труд, площадът пред читалището отново ще събере жители и гости. Мероприятията ще са разнообразни.
Празничният ден ще премине под патронажа и организацията на кмета на селото г-н Красимир Минков. Той ще приветства всички за големия празник.
Началото ще даде вело-поход до село Строево. Сборният пункт на всички велосипедисти ще бъде пред читалище “Светлина-1929” в 10 часа сутринта. Вело-шествието ще премине през горичката на поделенията и ще стигне до центъра на село Строево, където кмета ще почерпи всички участници. След приятната почерпка всички ще се върнат обратно по същият маршрут.
Ще бъде отслужен водосвет от свещ. Кирил Тошев. Той ще благослови всички.
Младите ни таланти от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с. Труд с директор г-жа Тоня Коева ще огласят с красиви песни площада пред читалището. Празничната програма отново ще бъде изнесена и от самодейните колективи при НЧ “Светлина-1929г.” с. Труд. В нея ще се включат и два детски състава, с ръководител г-жа Катя Личева- Господинова.


Прекрасни танци ще ни представи и „Детски танцов състав при читалището“ , радост на родители, роднини, жители и гости на селото. ФТС “Климентина” ще демонстрират своите танцови умения и, убедени сме, ще породят усмивки по лицата на зрителите ни, с прекрасни хора от различни фолклорни области. Колективът за автентичен и обработен фолклор при читалището с ръководител г-жа Димитричка Шопова за пореден път ще накара жители и гости не само да запеят, но и да играят на техните весели, тракийски, автентични и обработени песни.
За празничното настроение на всички ще се погрижат Наско Терзиев и Величка Николова, които ще запеят в 19:30.Всички ще се веселим до зори с прекрасните им изпълнения. Ще премерим своите сили и издръжливост на кръшните и бързи хора. Ще си пожелаем здраве и търпение до следващия ни голям празник на 1-ви май – Международен ден на труда и имен ден на село Труд!

Източник: в. “Трудски вести” статия от  брой 5 АПРИЛ/2018г.

Вестникът е достъпен и онлайн: ЛИНК КЪМ “Трудски вести”