ИМА ЛИ КОНТРОЛ? ЧУВСТВАТЕ ЛИ СЕ СИГУРНИ В С. ТРУД?

Във връзка с възникналите напоследък криминални деяния в с. Труд до телефона на Сдружение „Бъдеще за с. Труд“ и социалните мрежи са получени не еднкратно въпроси относно видеонаблюдението върху населеното ни място!
Екипът ни направи проучване по темата и това, което можем към момента да Ви информираме, че на територията на с. Труд са разположени със сигурност над 15 кметски и общински камери и по неофициална информация над 100 в частни домове.
В същия момент кметство Труд изпитва сериозни проблеми с изградената преди години видео мрежа изградена с над 10 000лв от дарения. Същата има нужда от сериозна реконструкция за да работи адекватно, да не кажем да заработи изобщо…

Още в м. Юни от Сдружението влизат в контакт с фирмата изпълнител за да провери, какви и къде са проблемите, както и какво е състоянието на наличните камери… В Юли диагностиката е извършена, като единствената не-
функционираща камера се оказа разбитата след вандалска проява бройка на „Гробищен парк“. Остава проблем с мрежата м/у тях, проблем върху, който от екипа на Сдружение „Бъдеще за Труд“ ще съдействат максимално да бъде отстранен… Въпрос на време е всичко да заработи адекватно и жителите на с. Труд да могат да разчитат на видео запис при настъпили вандалски и криминални прояви, защото за нас е недопустимо инвестиция с такъв размер да не функционира адекватно… „Сигурността в с. Труд е от изключителна важност за нас, като освен действията ни в тази насока, призоваваме местното РПУ да засили контрола в населеното място.“, коментира от Сдружение „Будеще за с. Труд“ Станимир Тончев за „Трудски вести“!