ДНЕС ЩЕ ВИ СРЕЩНЕМ С НИКОЛАЙ БОТОВ

В този брой ще Ви срещнем с Николай Ботов, съучрeдител/член на СНЦ „Бъдеще за село Труд”.

Здравейте, представете се в две изричения.

Отговор: Здравейте, името ми е Николай Ботов. Щастливо женен, горд баща на едно прекрасно момиче.

От колко време живеете в Труд?

Отговор: Баща ми е родом от с. Труд. Най-хубавите мигове в детството ми са били именно тук. Със семейството ми живеем в с. Труд последните 7 години.

Какво Ви мотивира да станете част от екипа на СНЦ Бъдеще за село ТрудОтговор: Хмм… Интересен въпрос. Както знаете сдружението е следствие на Инициативния комитет, създаден да се бори срещу бутафорно изградената биогаз инсталация, построена срещу домовете ни. Съоръжение, което продължава и до днес да занижава жизнения ни стандарт, както и да тормози нас и децата ни. Мотивираха ме хората, които създадоха първоначално ИК, които безотказно се борят да запазят и подобрят жизнения ни стандарт. Това са основните ми опорни точки да се присъединя към СНЦ „Бъдеще за село Труд”. Ако трябва да съм честен, най-много ме активира енергията с която г-н Тончев отстоява позициите ни и адекватните решения, на които ставаме свидетели, дело на общите усилия и компетентности на всеки един член в сдружението. Запознах се със страхотни хора, с които гледаме в една посока. Радва ме факта, че обратно на всеобщото мнение, има активни хора и в наши дни.

Срещате ли подкрепа от съседите си и местното население?

Отговор: Твърдо да. Имаше период, в който хората бяха свикнали да се носят по течението, защото им беше втълпено че “от тях нищо не зависи”. Сега тепърва се надига съзнанието, че всеки един от нас е сила и може да направи много. Забелязва се благоприятна промяна в начина на мислене, няма я вече тази заучена безпомощност. Сдружението има голям принос и за това. Видно е и от все повечето хора, идващи на откритите събрания, които се организират от СНЦ Бъдеще за село Труд.

Каква е визията Ви за село Труд?

Отговор: Тук ще се опитам да бъда кратък, защото не обичам да празнословя. Ясни правила. Контрол за спазването на тези правила. Натиск от страна на населението спрямо неуредиците, зависещи от институциите. Ние сме най-голямото село в общината и като такова заслужаваме повече. Нека бъдем началото на промяната и за другите населени места в Община Марица.

Какво бихте пожелали на аудиторията ни?

Отговор: На първо място бъдете здрави и се подкрепяйте един друг. Когато ставате свидетел на нередности, не бездействайте. Бездействието към нередностите ще ни затрие като народ. Ние сме двигателят на тази държава и това трябва да се осъзнае от всеки един от нас. Нека имаме очи и за добрите примери около себе си.

 

в. “Трудски вести” брой 16ли 2019
стр. 3-та