СТАНИМИР ТОНЧЕВ ЗА СПОДЕЛЕНАТА ОМРАЗА КЪМ ПОЛИТИКАТА

Публикуваме целият текст изпратен ни от кандидата на “Сдружение Бъдеще за село Труд”, за кмет на село Труд към читателите на zatrud. net.

“Здравейте приятели, благодаря на Всички отделили няколко минути запознавайки се с моята позиция относно  политиката и защо не трябва да се смущавате, че аз и колегите ми нагазваме с кандидатурите си в нея, като отговорни граждани с високо вдигнати глави?

Пиша тези редове за всички мои приятели и поддръжници. Искам да бъда напълно искрен с Вас!

Какво мисля за политиката и различава ли се отношението ми, от настроенията на масите?Ами не, аз също като Вас ненавиждам политиката!

В шок ли сте? Може би мислите че съм двуличен ? Ами не, също като Вас,  аз съм омерзен и потресен от партийно политическия модел, който налагат нашите управници, замаскиран под думи като демокрация, преход!

Как така ли? Моята ясна позиция е, че това е напълно нормално чувство и усещане!

Защо ли? Защото неправилните политики спрямо обществото се прокарват десетилетия наред, а те са тези, които дават съдържание на това, което всички ненавиждаме – политиката!

Смея да твърдя, че нищо няма да е същото! Ако в едно населено място, община или държава се водят правилните политики, които да носят развитие, прозрачност и дивиденти на данъкоплатците дали ще мислим така? Дали ще намираме в думата политика, мизерия, мръсотия, корупция и други негативи?

Какво правим докато всички задружно мразим политиката и чакаме промяната от вкъщи? Даваме зелена светлина на всяка една неправилна и ощетяваща нас самите регионална/национална политика и носим на гърба си последиците от нея.

Как така я ненавиждаме а вървим към нея? Истината е една и тя е, че неправилна и погрешна политика се бори именно с добра такава, такава която осмисля и дава дивиденти на местното население, а защо не и на цялото българско общество!

Дали политиката настигна нас или ние нея? Няма никакво значение, защото ние нямаме против да влезем в нея като отговорни граждани с високо вдигнати глави, носещи цялата отговорност за това! Отговорност, една отдавна забравена дума заменена  от настоящото статукво с думите привилегия, облага, корупция, личен интерес.

Аз и моите колеги искаме да се борим за по-добро и чисто утре!

Да променим статуквото заедно!

Благодаря за вниманието!”