Ментална артиметика за децата в с.Труд

Академия за развитие на интелекта AMAKids поздравява всички ученици с предстоящата учебна година и им пожелава успех ! На добър час и път на всички ученици в с.Труд!
Методиката на Менталната аритметика е изградена върху устното смятане, а в резултат на обучението по ментална аритметика у детето се формират умения за решаване на аритметични задачи с различна сложност за няколко секунди: събиране и изваждане на числа от различен разред, деление и умножение. Детето ще може да дава отговор по-бързо, отколкото с калкулатор, учи се да мисли логично и да анализира, да концентрира вниманието си върху поставената задача и върху търсенето на нейното решение. Менталната аритметика създава основа детето да постига високи резултати във всяка сфера. Целият учебен процес започва да му се удава много по-лесно!
Менталната аритметика е тренировка за мозъка на човека. Методиката е позната още отпреди 2000 години и днес е изключително популярна в над 70 страни по света, сред които Япония, Китай, Канада и Великобритания. В Япония и Китай тя е част от задължителната учебна програма.
Менталната аритметика е програма за смятане наум или с помощта на сметалото АБАК. Отначало децата смятат със сметалото, а после само държат в ума си неговия въображаем образ. Науката казва, че предразположеността към успеха се определя от едновременното развитие на лявото и дясното полукълбо на мозъка. Изумително е, че ефект има дори след първия урок! Работата със сметалото АБАК повишава концентрацията, бързината на мислене и паметта.

Още интересна информация за Академията и записванията на ученици в гр. Пловдив и с.Труд може да получите на тел: 0893 872 851 както и на facebook страницата ни : Ментална аритметика AMAKids Пловдив.