Био гигант от Цюрих се разграничи от централата за преработка на био маса в с. Труд

Био гигант произвеждащ ток в Цюрих се разграничи от твърденията на собствениците на мощността в Труд за използвана еднаква технология!

Във връзка със спекулкативни твърдения на собствениците на “Централа за производство на топло и електроенергия от био маса” в с. Труд, натрапващи в различни медии, че производството им е по най-модерен европейски стандарт-като за пример и сравнение се посочиха няколко европейски централи с дългогодишна практика и малки отстояния от населени места.

Населението на Труд се свърза с една от посочените за пример-централата в Цюрих! Вижте какво е тяхното мнение за подобни сравнения:

Био гигант произвеждащ ток в Цюрих се разграничи от твърденията на собствениците на мощността в Труд за използвана еднаква технология за производство на ел.енергия. В официално писмо от Цюрих подчертаха, че технологиите на двете производства са съвсем различни и няма база за сравнение.

Цитат от писмото на г-н Хелмут Фетер управител на гиганта Биогаз Цюрих АД в отговор към трудчани:

“Тук в Цюрих е инсталирана напълно различна ферментационна система, която работи по друг метод. Освен това всички производствени процеси, свързани с отделяне на емисии, протичат в затворени халета с пречистване на отвеждания въздух, за да не притесняваме непосредствените и по-далечни съседи. Ефективни мерки за облекчаване във Вашия случай са възможни само чрез концептуални промени по инсталираната при Вас техника и нейния начин на работа. Като обслужващ персонал на нашата инсталация ние за съжаление нямаме капацитет за подобни задачи и затова Ви препоръчваме да се обърнете към компетентна фирма за планиране или строеж на подобни инсталации”

За достоверността на превода от немски език е използвана услуга от лицензиран преводач!

С настоящото проучване целим да покажем на медии и общество, че срещу нас стоят хора, които боравят с лъжливи и непроверени факти! Даваме също така ясна заявка, че слушаме и проверяваме всяка тяхна дума и твърдение!