СРЕЩА С ИНВЕСТИТОРА НА ЗАВОДА ЗА ПУКАНКИ СЕ ПРОВЕДЕ В ЧИТАЛИЩЕТО

На 19-ти март от 18:30 в читалище „Светлина-1929” се проведе среща между граждани на село Труд, Сдружение „Бъдеще за село Труд”, кмета на село Труд Красимир Минков и собственика на новостроящия се завод за производство на пуканки за микровълнова фурна Аврам Николов.
На събранието присъстваха десетки граждани, който живеят в близост до новия индустриален обект.
Основни точки на обсъждането бяха неприятности за живущите в близост граждани в следствие на строителните дейности и детайли около бъдещата дейност на завода.
На срещата инвеститора беше уведомен за изключителна мръсотия свързана със строителните дейности, преминаване на камиони обслужващи неговия обект с превишена скорост и създаващи риск за играещите в квартала деца, шум и разпиляване на строителни материали извън строителната площадка, които живущите в близост не веднъж са почиствали собственоръчно. Аврам Николов пое ангажимента да преустанови всички дейности, носещи подобни негативи и се ангажира да съблюдава дейността по строителството с повишено внимание. Увери присъстващите, че дейността на завода, ще включва основно пакетаж, който ще се извършва с автоматизирана техника и миризми следствие на тази дейност не се очакват. Не се предвиждат машини и съоръжения вдигащи шум, които да функционират на открито. Станимир Тончев от сдружение „Бъдеще за село Труд” зададе въпрос за очакваните работни места и настоя при подбора на служители фирмата да дава предимство на живущи в селото. Аврам Николов се съгласи и прие предложението за разумно.
Дискусията беше ползотворна за всички присъстващи, а ние от Сдружение „Бъдеще за село Труд”, ще следим из късо всичко, което ще съпровожда дейността на завода в бъдеще.