КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ

335 кг. Капачки за Бъдеще бяха предадени на 13 Юни от Сдружение Бъдеще За Труд. За не повече от 10 дни беше събрано огромно количество за тази страхотна кауза. Количеството нямаше как да е толкова много ако основни събирачи не бяха околни села и най-вече село Село Стряма. Благодарим на Кметство Труд за бързата реакция и помощта при товарене от служители на ОП “Чиста Марица”.
Надяваме се, че кампанията в нашето село ще продължи със същите темпове и за по-малко от календарна година да успеем да сме предали капачки за 1бр. КУВЬЗ за малките душички. Ще се сме БЛАГОДАРНИ ако жителите и институциите от община Марица, Община Калояново, Община Раковски, Община Съединение ни известяват, когато имат желание да докарат отново такива големи количества. Могат да се свързват със Сдружението, нашето лице за контакт Борислав Белчинов и Кметство Труд. Заедно с рециклираните шишета от другата кампания в нашето училище, върнахме близо половин ТОН пластмасови изделия. Но най-важното не е теглото, а отношението и културата, която създават тези кампании! Благодарим ви ДОБРИ ХОРА!

Публикуваме изявлението на СНЦ “Бъдеще за село Труд” от своята страница във Facebook, по повод включването на нашето село, в една благородна и чиста кауза, каквато е “Капачки за бъдеще” :”В духа на това, че трябва да помагаме и извън пределите на нашият двор, село, община, СБЪДНАХМЕ една мечта планувана отдавна, чакаща своят ред измежду един дълъг списък от задачи, които сме си поставили да изпълним! Това бе изработеното по поръчка на Сдружение “Бъдеще за село Труд” СЪРЦЕ, събирателен пункт на капачки, по програма “Капачки за бъдеще” спомагаща за закупуването на кувьози за болница в малък град! Монтирането съвпадна с награждаването на класовете върнали най-много пластмасови шишета за рециклиране в селото (друга инициатива на Сдружението от м. Март тази година), от където ще се налеят дузина капачки за старт на кампанията!” Така ще улесним и всички, които събират капачки и имат затруднения с предаването им!

в. “Трудски вести” брой 15/Юни 2019
стр. 4-та