Сдружението за ден възстанови маршрутните линии в няколко села на община Марица

След десетки сигнали към кметовете на село Труд и община Марица във времето. След системно и ясно заявяване на проблемите с изпълняването на графика на маршрутна линия номер 5, се стига до там че в края на Март ставаме свидетели на тотално преустановяване на превозвача да изпълнява задълженията си.

Публикуваме целият текст от страницата на председателя на СНЦ “Бъдеще за село Труд” в социалните мрежи.

“МАРШРУТКИТЕ ЩЕ СЕ ДВИЖАТ КАКТО ДО СЕГА. ЗА СЕГА НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА В РАЗПИСАНИЯ И ЦИКЛИЧНОСТ.
След разговор с областна управа и ОП Организация и контрол на транспорта Пловдив се установи следното:
Маршрутка номер 5 е спряла да се движи, защото превозвачът е решил, че не му е изгодно поради липсата на достатъчно пътници.
Общинското ръководство беше готово да остави нещата на произвола, като се скри зад несъществуваща ограничителна заповед за движение на маршрутката към и от село Труд, уж издадена от Дани Каназирева.
След множество разговори до най-високо ниво със всички институции и самия превозвач, на които аз лично отделих цял ден имаме положително развитие:
МАРШРУТКИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ДВИЖАТ ОТНОВО БЕЗ ПРОМЯНА, КАКТО ДО СЕГА!
Какво трябва да се случи незабавно?

Общинското ръководство да проведе среща с превозвача и да се установят проблемите и начините за тяхното решение;
Ако това се окаже невъзможно, общинското ръководство да намери достойна алтернатива;
Да се въведе механизъм за уведомяване на населението когато по една или друга причина липсва транспорт. За сега съм оставила моя телефон и превозвачът обеща, при каквато и да е промяна да ми се обажда, за да Ви информирам своевременно!
Днес десетки чакаха в студ и дъжд на различни места в селото без да знаят, че това, което чакат няма да дойде.
Изводи:
Отново си решаваме проблемите сами;
Управата на община Марица отново остави село Труд на произвола като излъга и отказа да поеме отговорност.
Благодаря на областна управа и ОП Организация и контрол на транспорта Пловдив за съдействието и за това, че оцениха важността на проблема, който има в село Труд.”

Свидетели сме на поредно умишлено заблуждаване на хората, в това че проблема не е в юрисдикцията на община Марица. Същата подписала договорите. Същата, която трябва да защити интереса на жителите на общината. За сетен път за да се реши проблем на населението, гражданите трябва да предприемат инициатива и стъпки до стигане на решението му.