ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ ТАЗИ СЕДМИЦА В СЕЛО ТРУД. МИРИЗМИТЕ ОТ БИОГАЗ ЦЕНТРАЛАТА СЕ РАЗНАСЯТ НА КИЛОМЕТРИ

На гражданско неподчинение ще излязат жителите на с. Труд, община Марица в Четвъртък 09.07.2020г. от 18:30 часа, със сборен пункт чешма Гергана. Причината са силните и интензивни миризми, които се изпускат във въздуха в следствие на функциониращата на 250м. от жилищен квартал централа за производство на топло и електроенергия от биомаса.

Борбата на засегнатото население с обгазяването от това производство продължава вече 5 години.

Организаторите, сдружение „Бъдеще за село Труд“ са изпратили покана за участие в протеста на всички парламентарно и непарламентарно представени партии в България, на всички народни представители от област Пловдив, на областна администрация Пловдив, Ръководството на община Марица и общински съвет на община Марица, Движение „Изправи се бг“ и до всички ресорни институции. Под мотото „Търпението се изчерпа“ протестиращите ще очакват всички поканени лица, включително и тези отправящи сериозна заявка за бъдещо управление на държавата, за да получат гаранция, че реални ангажименти ще бъдат поети и проблемът ще бъде трайно и кардинално решен.

Исканията на протестиращите ще бъдат оповестени на извънредна пресконференция, която ще бъде дадена в пресцентъра на БТА Пловдив във Вторник 07.07.2020г. От 10:00 часа от председателя на сдружение „Бъдеще за село Труд“- Галина Тошева и съпредседателя- Станимир Тончев.